Etusivu arrow Muu toiminta arrow Urheilu arrow Lentopallo: El Pantera haastoi maajoukkueen
Lentopallo: El Pantera haastoi maajoukkueen
Kirjoittanut Urheilutoimitus   
24.11.2009
20. marraskuuta  2009 El Panteran meriittilistaan lisättiin jälleen yksi merkittävä luku, kun seura pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan Suomen maajoukuetta vastaan.  Maajoukkueen kohtaaminen  on sen verran ainutkertainen tapahtuma jopa El Panteralle, että väkisin huulille nousee kysymys: Miten tämä on mahdollista?
 
- Sain jokin aika sitten vihiä, että Suomen kehitysvammaisten lentopallomaajoukkue leireilee Salossa ja etsii tasokasta harjoitusvastustajaa, kommentoi El Panteran ulkoasiainhoitaja Arsca.

-Heti asiasta kuultuani otin yhteyttä maajoukkueen edustajaan Seija Mäyrään, jonka kanssa sovimme ottelun järjestämisestä. Tämän jälkeen aloin kerätä mahdollisimman iskukykyistä joukkuetta seuramme riveistä, jatkoi mies innostunut sävy äänessään.

Näin siis El Panteran lentopallojoukkue pääsi aloittamaan virallisen toimintansa hienoimmalla mahdollisella tavalla, Suomen maajoukkuetta vastaan. Historialliseen ensimmäiseen otteluun Panttereiden kokoonpanoon oli valittu sharjula, Edu, jussi, Tome, arho, tappara ja Paseq. Koossa oli siis todella taidokas joukkue, jolta ei puuttunut kokoa eikä ainakaan näköä. Vastustajaksi asettui vähintään yhtä komea Suomen unified-lentopallomaajoukkue. Unified-joukkueessa pelaa tasamäärä vammaisurheilijoita ja vammattomia partneripelaajia.

Itse ottelu lähti liikkeelle räväkästi. Molemmin puolin nähtiin rohkeaa hyökkäyspeliä ja uhrautuvaa puolustamista. Vastustajan peli oli paremmin organisoitua, mutta keltamustat onnistuivat sinnittelemään mukana ottelussa tiukalla taistelulla. Lopulta El Pantera onnistui kääntämään ottelun ensimmäisen erän itselleen lukemin 25-22.

Ensimmäisen erän voitosta huolimatta valmentaja ei ollut tyytyväinen Panttereiden suoritukseen ja päätti tehdä kokoonpanon merkittäviä muutoksia. Valmentaja oli harjaantuneella silmällään pannut merkille naapurikentällä lämmitelleen maajoukkueryhmän toisen joukkueen, miesten joukkueen,  pelaajien taidot ja onnistui värväämään heistä muutaman vahvistamaan El Panteran rivejä. Värvättyjen vahvistusten joukossa oli muun muassa seuratasolla Salon Viestiä edustava Mika Pietilä. Valmentajan diilille kävi kuitenkin kuin diili-Harkimon tähtisikermille: huippuyksilöt eivät löytäneet yhteistä säveltä toivotulla tavalla ja unified-maajoukkue onnistui viemään toisen erän lukemin 25-19. Ottelu venyi siis kolmieräiseksi.

Viimeisessä erässä maajoukkue jatkoi siitä mihin edellisessä erässä oli jäänyt. Se onnistui hallitsemaan peliä hyvällä joukkuepelillään ja piti El Panteran koko erän ajan takanaan. Tilanteessa 23-16 El Pantera heräsi taistelemaan ja onnistui nousemaan vielä tilanteeseen 23-20. Panttereiden kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, ja maajoukkue vei erän lukemin 25-20 ja samalla koko ottelun erin 2-1.

-Kova matsi oli, varsinkin eka erä oli hienoa lentopalloa, kommentoi sharjula taistelun tauottua

-Ottelu oli hieno kokemus meille ja toivottavasti myös maajoukkueelle, arvioi kentällä pirteästi esiintynyt jussi

Myös katsomon puolella pelistä nautittiin täysin siemauksin. Toimitus sai haastatteluunsa aina kiireisen El Panteran jäsenen ja kaupunginvaltuutetun Simo Vesan.
-Peli oli viihdyttävää ja oli mukavaa nähdä El Pantera ja maajoukkue tällaisessa yhteistyössä. Ensi kerralla täytyy saada kaupungin päättäjistä koottua oma joukkue mukaan tapahtumaan, komentoi hyväntuulinen kaupunginisä.

Kaikkein leveimmin hymyilevä mies löytyi keltamustien pukukopin tuntumasta, jossa ottelun promoottori iloitsi onnistuneesta tapahtumasta

-Tämä oli mahtava alku El Panteran lentopallojoukkueen viralliselle toiminnalle. Täytyy vielä kerran kiittää vastustajaa tästä hienosta mahdollisuudesta, jutusteli Arsca iloisena.

Täytyy toivoa, että El Pantera tulevaisuudessakin pystyy osallistumaan tai järjestämään näin hienoja tapahtumia. Suuri kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu Seija Mäyrälle ja Suomen kehitysvammaisten lentopallomaajoukkueelle.
 
 Image
Pelaajat ottelun jälkitunnelmissa
Kommentit
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Viimeksi päivitetty ( 15.12.2009 )
 

Tukijamme

Leino Design Salon Keilahalli Pernion Liha Hometown Salo Your ad here Hanhivaaran liikuntakeskus Putkiaivot Oy
© 2019 :: El Pantera ::
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Template by

www.Ahadesign.eu