Etusivu arrow Muu toiminta arrow Urheilu arrow Maastopyöräily: Kisasilppua
Maastopyöräily: Kisasilppua
Kirjoittanut Urheilutoimitus   
17.06.2013
MTB-kausi 2013 on polkaistu toden teolla käyntiin jo tovi sitten. El Panteran maastisjampat Niilo Nuori ja JJ Laine ovat saaneet jo parit kisakokemukset vyön alle, ohessa lyhyttä raporttia kisamenestyksestä.
 

Kausi korkattiin viimevuotiseen tapaan 28.4. Märynummen kotimaastoissa Pivot Cupin endurokisalla. Ratamestari oli loihtinut Tornimäelle 4. kovavauhtista, enimmäkseen alaspäin viettävää pätkää. EK:t 1, 2 ja 4 olivat perinteistä vaihtelevaa polkutykittelyä, kun taas EK 3 oli rankempaa rytyytystä parilla dropilla ja kivikkohelvetillä höystettynä. Jokainen pätkä ajettiin kahdesti ja kisan pituudeksi siirtymineen tuli näin ollen vajaa 30 km. Vielä viikkoa ennen kisaa oli metsä lumen peitossa mutta sopivasti sattunut lämpöaalto ja sateet tekivät siitä selvän, eikä kisassa enää tarvinnut lumikasoja väistellä.

 

Niilo ja JJ olivat mukana harrastesarjassa ilman sen suurempia sijoitustavoitteita. Niilolla tosin oli puolustettavana saman sarjan ykköstila viime vuodelta, joten saman tempun toistaminen oli käynyt mielessä. JJ:llä puolestaan uuden kaluston sisäänajo kisavauhtisessa ajossa oli pääpainona tässä koitoksessa. Itse kisa sujui molemmilta EP-kuskeilta mainiosti. Märkä metsä pakotti valitsemaan ajolinjat tarkasti ja hillitsemään huippuvauhteja. Molemmille sattui pieniä virheitä mutta ei suurempia katastrofeja kaatumisten tai kaluston rikkoutumisen muodossa. JJ:lle päänvaivaa aiheutti leimausemitin käsissä pysyminen, tästä viisastuneena jokin nippusidevarmistus lienee seuraavalla kerralla paikallaan. Pienistä ongelmista huolimatta tulokset puhuivat puolestaan: Niilo oli harrasteen kärkimies ja JJ:lle vankka top 10 sijoitus.

 

Tulokset: http://pivotcup.mtb-enduro.net/tulokset/

Kuvia: https://www.dropbox.com/sh/xxwjft6e62p1qza/l06b09s0Ty#/ ja

https://picasaweb.google.com/118136859680614745286/PivotCupSalo?authkey=Gv1sRgCLCXnp37g_GO2QE

 

Endurosta siirryttiin kertaheitolla pidemmille matkoille, kun 11.5. ajettiin Nurmijärven Rajamäellä SKINS XC Marathon –kisa. Kisan pituus oli 70 km ja rata ennakkotietojen mukaan erittäin tekninen. Niilo oli mukana treenimielessä Tahko 120 kisaa silmälläpitäen. Eli Rajamäellä oli vain tarkoitus ajaa leppoisasti maaliin.

 

Epätyypillisesti Rajamäellä ei tänä vuonna saatu kisan aikana räntää niskaan vaan koko setti käytiin loistavassa kelissä lämpötilan huidellessa 20 asteen paremmalla puolella. Kisassa kierrettiin reilun 20 km pituinen metsäkierros kolmeen kertaan. Radan teknisyys pääsi ensimmäisellä kierroksella vähän yllättämään, eikä vauhti jonojen takiakaan päätä huimannut. Lisäksi yhden juomapullon taktiikalla kisaan lähtenyt Niilo heitti heti muutaman kilometrin jälkeen mojovat lapajättiläiset syvään mutakuoppaan ja samassa rytäkässä jäi pullo matkan varrelle, ei hyvä juttu. Kuivin suin ajettu kierros meni muuten ilman kommelluksia ja kun pullokin löytyi toisella kierroksella oli menohalut jälleen kovat. Toinenkin kierros meni sujuvasti hyvissä voimissa mutta kolmannella alkoi jo jalka painaa. Krampeista ei sentään tarvinnut kärsiä. Reilun neljän tunnin sotkemisen jälkeen Niilo saapui maaliin sijalla ynnämuut.

 

Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2013/nurmijarvi_skins_MTB_11.5.htm

 

Nahkamaratonista oli aikaa palautua 3 viikkoa ennen Korso MTB 96 –ajoja. Kyseessä oli kuntotapahtuma, joka ei kuulunut XCM SM-kisakalenteriin. Sekä Niilo että JJ olivat mukana, eri matkoilla tosin. Niilo oli jälleen hakemassa kuntoa osallistumalla 96 kilometrin täysmatkalle, kun taas JJ tyytyi kierrosta lyhyempään 64 km matkaan. Nokkelimmat voivat tästä päätellä paljonko yhdelle kierrokselle tuli pituutta. Korson reitti oli Rajamäen vastaavaan verrattuna lähes naurettavan helppo. Polut olivat leveitä ja tasaisia eikä kunnon ylämäkeäkään ollut löydetty kuin yhteen kohtaan kierroksen loppupuolelle. Kierros sisälsi myös melko paljon tiesiirtymiä.

 

Korsossa poljettiin myös erittäin hienossa säässä. Elohopea kipusi hellelukemiin korostaen nestetankkauksen tärkeyttä entisestään. Edellisen kisan kömmähdyksestä viisastuneena Niilo oli tällä kertaa varustautunut kolmella juomapullolla, JJ taas vanhana endurokuskina ei suostunut luopumaan juomarepustaan.

 

Kisassa molemmat EP-miehet pitivät vain aavistuksen normaalia lenkkivauhtia parempaa kyytiä. Kärkipään sijoituksista ei ollut tarkoituskaan taistella, vaan saada tuntumaa vähän pidemmän kisan ajamiseen. Siinä mielessä Korso olikin loistava tasonmittari. JJ saapui maaliin reilun kolmen ja puolen tunnin urakoinnin jälkeen ja Niilolta aikaa kului tunti enemmän. Missään vaiheessa ei kummallakaan noussut seinä vastaan. Sen sijaan henkinen jaksaminen oli Niilolla koetuksella, varsinkin kun kolmannella kierroksella ei paljon ajoseuraa näkynyt. JJ:llä kisa sai kuitenkin aikaan vanhan polvivamman äitymisen vaivaamaan valmistautumista tuleviin koitoksiin.

Kaiken kaikkiaan Korson maratonista jäi molemmille hyvä maku vaikka rata olikin teknisesti todella helppo.

 

Tulokset: http://resultservice.fi/2013/korso/

 

Korson paahteesta siirryttiinkin sitten sateiseen ja tuuliseen Jyväskylään jossa oli vuorossa Pivot Cup:n toinen osakilpailu. Tähän kisaan lähti puolestaan JJ Laine pitämään seuran mainetta yllä. Perusperiaate siis sama kuin kauden avanneessa Märynummen osakilpailussa. Neljä erikoiskoetta jotka ajettiin kaikki kahteen kertaan kokonaiskisamatkan ollessa noin 25km. Ek:t poikkesivat alustaltaan Märyn vastaavista melko dramaattisesti. Kiveä ja juurta oli löydetty pätkille enemmän kuin laki sallii. Tälläkin kertaa kaikki erikoiskokeet olivat laskuvoittoisia ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita näin ollen piisasi.

 

JJ kävi katsastamassa erikoiskokeet jo hyvissä ajoin edellisenä iltana ja hiomassa ajolinjoja kaatosateessa kohdalleen. Varmasti monien kisaajien helpotukseksi varsinainen kilpailupäivä valkeni puolipilvisenä eikä enempää vettä niskaan taivaalta enää saatu. Sateella äärimmäisen liukkaat juurakotkin kuivahtivat päivän mittaan siinä määrin että pätkät olivat varsin jouhevasti ajettavissa. JJ lähti kisaan jälleen pyrkien pitämään oman ajon kasassa ja menon rentona kuulostellen polven kuntoa. Suunnitelma tuottikin tulosta josta seurauksena maalissa harrastesarjan kolmas sija.

 

Tulokset: http://pivotcup.mtb-enduro.net/tulokset/
Kommentit
laiskahanska 2013-06-18 13:25:50

Hyvää rapsaa! EP-miehet polkee kuin viimeistä päivää myös kilparadoilla!
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Tukijamme

Leino Design Salon Keilahalli Pernion Liha Hometown Salo Your ad here Hanhivaaran liikuntakeskus Putkiaivot Oy
© 2019 :: El Pantera ::
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Template by

www.Ahadesign.eu